Sernik z jagodami i brownies z płatkami z belgijskiej czekolady to tylko niektóre z najnowszych słodkości, jakie można zamawiać w lokalach Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło. Te popularne sieci restauracji wprowadziły bowiem do oferty nową kartę z deserami, w której pojawiły się cztery propozycje lekkich ciast. Oferta dostępna jest we wszystkich lokalach trzech sieci do końca lutego 2014 r.

W nowej karcie ze słodkościami znalazły się cztery deserowe pozycje. Klienci mają do wyboru delikatny „Sernik z jagodami” na kruchym cieście, „Tartę ptysiową” z crème patissière posypaną czekoladowymi wiórkami, tartę „Owoce lasu” udekorowaną mieszanką jeżyn, borówek, jagód i malin, a także „Brownies” z płatkami z prawdziwej belgijskiej czekolady oraz z dodatkiem wiśni w żelu. Ponadto, do każdej słodkiej propozycji można domówić herbatę marki Dilmah o wybranym aromacie, która uzupełni smak deseru.

- Goście naszych lokali coraz częściej obok dania głównego decydują się zamówić pyszne przystawki i desery. Postanowiliśmy rozszerzyć więc dla nich wybór słodkości w restauracjach i wprowadziliśmy kartę z lekkimi ciastami. Mam nadzieję, że klienci dadzą się skusić na najnowsze smakołyki. Tym bardziej, że dla podkreślenia ich smaku można do nich domówić rozgrzewającą herbatę, a taki zestaw to bardzo dobry pomysł na jesienno-zimowy czas – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.